MijnStadsfiets MijnStadsfiets Fietsen, reparatie en accessoires

Nu de dagen weer korter worden en het dus ’s avonds steeds eerder donker wordt, is het erg belangrijk om als fietser goed gezien te worden in het verkeer. Daarom houdt MijnStadsfiets weer haar jaarlijkse Verlichtingsactie.

Eigenaar Thobias Mijnheer legt uit: “Het hebben van goede fietsverlichting op je fiets is eigenlijk heel logisch en noodzakelijk (en bovendien wettelijk verplicht!) als je in het donker fietst. Omdat de verlichting in het voorjaar en in de zomer nauwelijks gebruikt is zien we vaak dat als het er echt op aankomt de verlichting het slecht of zelfs helemaal niet doet.”

MijnStadsfiets in Hasselt houdt daarom een verlichtingsactie voor fietsen. Fietsers kunnen de hele maand november de verlichting van hun fiets gratis laten controleren. “Meestal is een lege of lekkende batterij de oorzaak maar bij oudere fietsen ook loszittende draden of draden met slecht contact”, zegt Thobias. “Als reparatie nodig is hoeft er alleen voor het materiaal betaald te worden, er wordt dus geen arbeidsloon berekend.

Al jaren houden we deze actie aan het begin van de herfst en er wordt altijd veel gebruik gemaakt van de verlichtingsactie. “Naast een eventuele boete van 60 euro vanwege niet of slecht functionerende verlichting is natuurlijk de kans op ongelukken veel groter”, zegt Thobias. De verlichtingsactie duurt nog de hele maand november, daarna gelden de normale tarieven weer.