MijnStadsfiets MijnStadsfiets Fietsen, reparatie en accessoires

Een naam roept soms wat misverstanden op, weet ook Thobias Mijnheer van MijnStadsFiets aan de Nieuwstraat. “De naam is een samentrekking van mijn achternaam, de stad Hasselt en fietsen. Maar ik verkoop natuurlijk niet alleen stadsfietsen. Voor alle soorten en merken kun je bij mij terecht”, legt de Hasselter uit.

Zes jaar geleden verruilde hij een baan bij een fietsgroothandel voor een eigen zaak. Een goede stap, concludeert hij nu. “De diversiteit van dit vak is heel groot, zeker als je het zoals ik alleen doet. In het verleden nam ik bij wijze van spreken alleen de telefoon op, nu verkoop en repareer ik, en doe alles wat bij een onderneming hoort. Daardoor is geen dag hetzelfde”, vertelt Mijnheer.

Hij begon aan de Keppelstraat en verhuisde vorig jaar april naar de Nieuwstraat. Opnieuw een stap die positief heeft uitgepakt. “Ik heb hier mee ruimte en zit nu op een zichtlocatie. Met evenementen als Hassailt, de Dweildagen en het Euifeest is dat een pluspunt. Bovendien is er veel loop in deze straat dankzij de andere winkels. Ook toeristen komen hier veel langs. Dit is een hele goede plek.”

Maar mensen komen niet voor een goede plek alleen. Het aanbod moet ook in orde zijn. En dat is bij MijnStadsFiets het geval. “Ik heb een breed aanbod aan fietsen. Van kindermodellen tot racefietsen. En natuurlijk steeds meer elektrische fietsen, want veel mensen stappen over. Ook jonge mensen en bijvoorbeeld scholieren. Daarvoor heb ik betaalbare modellen staan. Ik heb onder meer het Amsterdamse merk Qwic. Dat levert mooie fietsen en biedt goede service. Als er eens iets kapot is, reageren ze heel snel.”

Andere merken bij MijnStadsFiets zijn Cortina, Giant en Sensa, maar uiteraard kan Mijnheer ook andere fietsen leveren. Bovendien heeft hij een mooi assortiment aan accessoires en zijn reparaties en onderhoud bij hem in goede handen.

(bron + foto: Hasselt Actueel februari 2017)