MijnStadsfiets MijnStadsfiets Fietsen, reparatie en accessoires

Design, kwaliteit en innovatie: Dat zijn de drie pijlers van de Nederlandse e-bike fabrikant QWIC. Zij introduceren de e-bike van de toekomst: een elektrische fiets die bediend kan worden via jouw smartphone. Via Bluetooth is er directe communicatie mogelijk tussen telefoon en fiets. Kortom: de smartphone wordt het display!

De afgelopen jaren heeft QWIC altijd zelf haar eigen displays ontwikkeld. De elektrische fietsen van de Nederlandse fabrikant staan dan ook bekend om de eenvoudige bediening en gemakkelijk afleesbaarheid. Nu lanceren zij een heuse Bluetooth display met bedienelement en bijbehorende smartphone App. Hierdoor kan je vanaf jouw smartphone de ondersteuning van de ebike regelen. "Ik denk dat de toekomst van de E-bike displays niet zozeer in de doorontwikkeling van de displays ligt. Daarvoor is er al alternatief dat zich veel sneller ontwikkelt en laat omarmen: de smartphone", aldus Jos Schutte, Product manager bij QWIC.

Display en bedienconsole
Het waterdichte Bluetooth display met Lcd-scherm is bij elke weersomstandigheid en lichtval zeer goed leesbaar. Het display beschikt over een USB aansluiting, waardoor de fietsnavigatie of smartphone zich gemakkelijk laat aansluiten. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het fietsen de intelligente apparaten op te laden. De bedienconsole van het display bevindt zich aan de linkerkant van het stuur en is qua design geheel in lijn met het ontwerp van de e-bikes. De bedieningsconsole is uitgerust met LED indicatoren, waardoor zowel de stand als de acculading afgelezen kan worden tijdens het bedienen van de ondersteuning.

Smartphone als vervanger van het display
Vanaf nu is het mogelijk om de ondersteuning van jouw elektrische fiets geheel te bedienen vanaf de smartphone. Dankzij de gratis App, zowel Android als IOS, kan alle belangrijke informatie afgelezen worden. De App toont bijvoorbeeld de gereden afstand, fietsinstellingen, mogelijk bereik, acculading en zelfs fietsnavigatie. "Ons doel is om elke 6 maanden een software update uit te brengen met nieuwe functies en mogelijkheden. Dankzij de App is jouw e-bike straks altijd helemaal up-to-date met de nieuwste technologie en functies." aldus Jos Schutte.